استارت دیالوگ( قسمت دوم)
انواع روش هایی که میتوانید سر صحبت با افراد را باز کنید
همانطور که درقسمت اول “چگونه سر صحبت را باز کنیم” گفته شد آغازگرها در علم ارتباطات اجتماعی و اصول کاریزما، علمی بسیار بزرگ و تخصصی است و اگر شما ندانید دیالوگ خود را با چه جملاتی آغاز کنید،آن ارتباط همان جا میسوزد و ممکن است قابل بازیابی نباشد. برای مثال، اگر دیالوگ خود را با جمله ای منفی آغاز کنید؛ یعنی جمله ای بگویید که حس بدی به طرف مقابلتان دهد، احتمالا بالای نود درصد آن دیالوگ به اصطلاح میسوزد.
سر صحبتو اینجوری باز کن
حس منفی یعنی چه؟ حس منفی مثل این است که طرف مقابل عکس یک نوزاد را در صفحه خود استوری کرده باشد و شما روی آن عکس ریپلای بزنید و بگویید:« این چقدر بی ریخته» یا طرف مقابل عکس خودش را گذاشته باشد و ایرادی از چهره او بگیرید. به صورت کلی در دیالوگ اول همه این موارد باعث می شود طرف از شما بدش بیاید.
برخورد اول برای شروع صحبت
به این نکته دقت کنید که در نگاه اول first impression به قول خارجی ها؛ یعنی وایب اولیه شما بسیار سرنوشت ساز است که طرف مقابل از شما خوشش بیاید یا نیاید. اگر first impression را خراب کنید به اصطلاح عامیانه جمع کردنش تقریبا نشدنی است. طرف مقابل می گوید:« دیگه از این آدم خوشم نیومد»خصوصا خانم ها اگر در نگاه اول خوششان نیاید، محال است دیگر بتوانند به آن فرد حس مثبت پیداکنند حتی اگر آن فرد هم جنس خودشان باشد. یا اگر دیالوگ را به گونه ای آغاز کنید که گویی فردی علاف و بیکار هستید یا مانند پسرانی باشید که در خیابان به افراد تیکه می اندازند، باز هم دیالوگ تان می سوزد و طرف مقابل حساب جدی و آدمی به درد بخور را روی شما باز نمی کند.
چه جملاتی شما را در دسته پسرهای هول قرار می دهد؟
اگر از جملات کلیشه ای و تکراری استفاده کنید که اکثریت پسرها برای استارت دیالوگ از آنها استفاده می کنند مانند: « سلام چطوری؟» «میتونم چند دقیقه وقتتونو بگیرم؟»«میتونم چند دقیقه مزاحمتون بشم؟» یا «یه حرف مهم داشتم میتونم بهتون بگم؟» و از این قبیل جملات؛ اگر این دسته از جملات را به کار ببرید طرف مقابل شما را در دسته آدم های تکراری و هول قرار می دهد. این جملات تکراری را دخترها بیش از هزار بار شنیده اند و تا وقتی شما سخن باز کنید طرف مقابل می دانند که بعد از آن می خواهید چه چیزی را بگویید. همان اول پیام شما را نمی خواند، سین نمی کند یا رد می شود.
مانند بقیه پسرها شروع نکن
چرا این روش جواب نمی دهد؟به خاطر اینکه شما صرفا به خاطر زیبایی طرف مقابل و دیدن عکس های اکانتش به او ابراز علاقه کرده اید. برای ما آقایان گاهی زیبایی دلیلی محکم برای ازدواجمان می شود؛ ولی در خانم ها این گونه نیست و این را از ما نمی پذیرند؛ زیرا می دانند که میلیون ها مرد از زیبایی آنها خوششان می آید. بنابراین شما اول باید ویژگی های مثبتی اجتماعی خود را نشان دهید، بتوانید سرگرمش کنید، او را بخندانید و حس خوبی به او منتقل کنید و اگر به ادامه ارتباط علاقه مند هستید، ادامه دهید و جلوتر بروید.
اکانت خوب کارو راحت میکنه
گاهی آن ویژگی های مثبت اجتماعی را با اکانتتان بروز می دهید؛ یعنی اکانتی خوب دارید؛ پوزگیری هایتان خوب است؛و اکاننتان را طبق استانداردهایی که به شما آموزش داده ایم ساخته اید. همان جا وقتی اولین پیام خود را به طرف مقابل می دهید ولو اینکه کلیشه ای باشد به شما جواب می دهد یا با روی باز برخورد می کند، حتی ممکن است منتظربوده تا شما به او پیام بدهید. بنابراین اگر دیدید کسی با همین جملات کلیشه ای جواب گرفت بدانید که اکانتش، اکانت خوبی بوده؛
اما اکانت همه چیز نیست
ولی حتی اگر یک اکانت خوب داشته باشیدو از این جمله های کلیشه ای استفاده کنید،کاریزمای اکانتتان را خراب خواهید کرد.گاهی طرف مقابل از دور از شما خوشش می آید به خاطر تیپ یا رفتارتان از شما تصویر و بتی در ذهنش ساخته است؛ ولی وقتی جلو می روید و دیالوگی را استارت می زنید؛ ولی اگر بلد نباشید با چه متدی شروع کنید و چگونه حرف بزنیدآن کاریزما به اصطلاح می ریزد.
انواع آغازگر ها
آغاز گرها انواع و اقسام مختلفی دارند. در علم غربی بسیاری از نمونه های آن گفته شد؛ولی باید بدانید چیزهایی که غربی ها گفته اند عموما به درد فضای فرهنگ ما نمیخورد برای همین تصمیم گرفتم بسیاری از آغازگرها را خودم تولید کنم.
نوع 1
قسم اول دسته بندی« کارکردی» است؛ یعنی چه جایی استفاده می شود. مثلا آغازگری موقعیتی داریم که متناسب باموقعیتی خاص،جمله ای را به کار میبرید( سوال یا اظهارنظری). برای مثال؛ فرض کنید در صف انتظار هواپیما هستید و میبینید فردی دیگر آن طرف نشسته است از او می پرسید:«شما هواپیماتون تاخیر داره» آن فرد می گوید:«نه من پرواز ندارم» بعد می گویید:« اینجا کار میکنی؟» می گوید:« نه اومدم واسه استخدام» شوخی ریزی با او می کنید:«بابا خیرسرمون میخواستیم با هواپیما بریم زودتر برسیم، یه پرواز سه ساعت بخواد تاخیر کنه با اتوبوس میرفتیم زودتر می رسیدیم تازهvip صندلی هاش از این هم بهتره» یک شوخی ساده! وایب مثبتی دهید که سر دیالوگ را باز کند.دقت کنید لازم نیست هنرنمایی ویژه ای کنید.
شروع صحبت در فضای حضوری
در فضای حقیقی بهتر است با یک جمله جدی اول آغاز کنید. بعد از یک یا دو جمله شوخی ریزی کنید طبق قواعدی که در کلاس شوخ طبعی گفته شد. دقت کنید نباید ممنوعات را انجام دهید؛ اما وقتی مهارتتان در شوخ طبعی وقتی بهتر شوید میتوانید شوخ طبعی باحالی داشته باشید که حالت مخ زنی پیدا نکند آن زمان میتوانید با جمله ای شوخ طبعانه هم آغاز کنید؛ ولی بهتر و امن تر این است که با جمله ای جدی( که انواعش را در کلاس آغازگرها گفتیم) شروع کنید و بعد از دو یا سه جمله وقتی صمیمیت ایجاد شد، شوخ طبعی کنید.
بعد آغازگر ها باید ادامه داد
این نکته را نیز دقت کنید که آغازگرها فقط همان چند جمله اول دیالوگ است که به اندازه خود خیلی مهم و حیاتی است. اصلا تصور نکنید چون آغازگرها را یاد گرفتید با چند جمله از طرف مقابل شماره تماسش را درخواست کنید. اصلا اینطور نیست! از آغازگرها تا اینکه شما بتوانید کاری کنید که طرف مقابل بخواهد با شما ارتباط بیشتری داشته باشد کلی دیالوگ وجود دارد. باید کلی مراحل را سپری کنید تا بتوانید با او دیالوگ کنید.
آغازگر های حضوری
در آغازگرهای حقیقی؛ یعنی آنهایی که مربوط به فضای حقیقی هستند نه مجازی، لحن شما خیلی مهم است. قبلا گفته شد یک جوک را فردی طوری تعریف می کند که همه می خندند، ولی همان جوک را اگر فرد دیگری تعریف کند هیچکس به او نمی خندد! اینجا نیز به همین صورت است. نخست باید صمیمیتی بی شیله وپیله ایجاد کنید، طرف مقابل حس راحتی با شما داشته باشد که تمایل پیدا کند با شما وارد دیالوگ شود.
نوع 2
قسم دوم مدل دیگری از آغازگرها، آغازگر « شوخ طبعانه» است. این مدل آغازگر در فضای مجازی جواب می دهد؛ یعنی شما یک «استوری ریپلای»میزنید بعد حرفی باحال می گویید. این نیز قواعد خودش را دارد. در کلاس شوخ طبعی حدود ۳۰ مورد فقط ممنوعات شوخ طبعی را تدریس کردیم.
گرفتن یک لبخند کافیه
این نکته را در نظر بگیرید قرار نیست استنداب کمدی اجرا کنید. قرار نیست جمله ای بگویید که طرف مقابل بگوید:« وااای چقد این خفن بود» قرار نیست جمله ای به شما بگویم که هر کسی تا چندین سال این جمله را بشنود بگوید:« وااای چه جمله داغی بود، چقد مشتی بود» شوخی ساده که باعث شود طرف مقابل خنده به لبش بیاید شما را متفاوت از بقیه پسرها می کند. بعضی از پسرها دلقک بازی در می آورند شما اصلا اینکار را انجام ندهید.
یک آغازگر همه جا جواب نیست
نکته ی دیگری که باید در نظر بگیرید این است که هیچ آغازگری وجود ندارد که شما اگر تحت هر شرایطی آن را به کار ببرید،جواب بگیرید.شما باید ۲۰ تا۵۰ تا نمونه آغازگر شوخ طبعانه ببینید، حفظ کنید، جاهای مختلف به کار ببرید تا آن ماهیچه شوخ طبعی ات قوی شود و بتوانید جمله باحالی بگویید.
نمونه های استوری ریپلای:
1
دختر استوری گذاشته بود« این جمله را سر لوحه زندگیت قرار بده، از هیچکسی هیچ چیزی بعید نیست حتی همونی که الان از ذهنت گذشت» عموم پسر ها در این موقعیت لایک می کنند یا دلقک بازی در می آورند یا مثلا می گویند:« بله راست میگی حق با توست« یا درد خودشان را می گویند؛ ولی اینجا ما می گوییم:« سر لوحه اش پر شده، یه جمله جمع و جور واسه پاورقی تو دست و بالت نیست؟» اینجا یک ساده سازی مسئله کردیم؛ یعنی اصلا آن چیز بزرگی که شما می خواستید حرف بزنید یا خفن گویی کنید،مسخره هم نشدید ولی حرفی زدیم که از آن فضا بیرون بیایید و ذهنیتتان عوض شود. لبخندی روی لبتان بیاید همین شما را برای استارت دیالوگ متفاوت می کند.
2
دختر استوری گذاشته بود« اگه وحید مرد باشه وحیده زنه. اگه سعید مرد باشه سعیده زنه. حمید مرد باشه حمیده زن، پس حتما ضعیف مرد بوده که ضعیفه شده زن، دخترا دست. جیغ هورا» خیلی از پسرها در پاسخ کل کل می کنند یا لجبازی راه می اندازند؛ ولی ما می گوییم:« تا شما مشغول جیغ و هورا هستین من یه موز بردارم» ما اینجا چه کار کردیم؟ از همه آن افراد( دوبار همان تکنیک را به کار بردیم) جدی نگرفتن و در عین حال مسخره نکردن دختر. گویی بچه شیطون آن گوشه نشسته و می گوید:«حالا یه موز بردارم» یک دفعه ای طرف مقابل حواسش جلب می شود که چرا این متفاوت جواب داد! وارد دیالوگ می شود. انگار شما قلاب انداختید قلابتان را می گیرد. دقت کنید جمله خیلی پیچیده نیست، عجیب و غریب نیز نیست قرار نیست شما بزنید زیر خنده نه! قرار است باب دیالوگ باز شود. این جملاتی که می گوییم همه تست شده و جواب گرفته اند.
نوع 3
قسم سوم این نوع آغازگر در حالتی است که حتی اگر دختر همراه پدر ومادرش نیز بود بتوانید دیالوگی را استارت بزنید و مانعی وجود نداشته باشد.نمونه اجرا شدن این آغازگر به این صورت بود که« مادری همراه سه دخترش بود به سمتش رفتیم و گفتیم: «خانم ببخشید یک سوال داشتم؟» طرف مقابل گفت:« بفرمایید» گفتیم: «این دوست ما اخیرا خانومش فارغ شده، بچش خیلی زشت شده من نگاه کردم دیدم شما سه تا دختر دارید یکی از یکی خشگلتر،شما خودتون هم از سه تاشون خشگلتر.میخواستم بدونم رازش چی بوده چیکار کردین اینا اینقدر خشگل شدن؟ مادر خندید آن سه دختر نیز خندیدن و دیالوگ ادامه پیدا کرد». هیچ مانع واقعی وجود ندارد،فقط شما باید بتوانید مهارت هایتان را بالا ببرید و بدانید در هر جا چه جمله ای را متناسب با شرایط بگویید.
بعد آغازگر چه کنیم؟
بعضی از آغازگرها حفظ کردنی هستند؛ یعنی شما اگر آنها را حفظ کنید و بتوانید خوب اجرا کنید جواب می گیرید. معمولا آن آغازگر ها را برای فضای مجازی در « کلاس شوخ طبعی» و برای فضای حقیقی نیز در کلاس« آغازگرها» تدریس کرده ایم.نمونه های زیادی را تدریس کرده ایم که انواع مختلفی دارند. آغازگرهایی که شما مستقیما که اول تمایلی ابراز می کنید حالا اینکه این تمایل را ابراز کنید و بعد از آن چه چیزی بگویید بحثی مفصل دارد یا آغازگرهایی که با یک سری سوالات شروع می شوند رفت و آمدهایی دارد. این ها بحث های مفصلی است که شما باید به علمش مسلط شوید.
نکته پایانی
باز هم یادآوری می کنم کسی تصور نکند این علم با یک جمله یا چند قلق به دست می آید شما باید ارتباطات اجتماعی را یاد بگیرید. ارتباطات اجتماعی یکی از مهمترین نکاتش این است که هر جایی با هرکسی در هر زمانی ودر هر شرایطی جمله ای خاص برای استارت دیالوگ وجود دارد و شما باید آنها را یاد بگیرید اصلا این گونه نیست که چند جمله به شما یاد بدهم که بتوانید با همه سر صحبت را باز کنید. بعضی از افراد الفبای ارتباطات اجتماعی را بلد نیستند. این اصل مهم که در هر جایی در هر شرایطی باید چگونه صحبت کنند را بلد نیستند. همه ی این موارد فقط راجع به استارت دیالوگ است این که بعد از آن چه بگویید و چگونه دیالوگ را ادامه دهید که ارتباط قطع نشود و چگونه به نقطه ای برسید که طرف مقابل تمایل داشته باشد با شما ارتباط بیشتری داشته باشد، نیازمند مهارت های دیگری است. بنابراین یاد بگیرید در هر شرایطی و در هر موقعیتی چگونه باید با هر کسی سر صحبت را باز کنید.
دیدگاهتان را بنویسید